Sinds Moeder Meetjesland een samenwerking met Brouwerij Van Steenberge aanging, groeide er een sterke band tussen het topmerk Augustijn en de Gentse studentenclub. Doorheen de jaren kon Moeder Meetjesland dankzij de sponsoring van Brouwerij Van Steenberge tal van topactiviteiten organiseren. Hieronder een kort overzicht.

Huifkarkroegentocht

De Huifkarkroegentocht werd voor het eerst georganiseerd in 20XX. De leden van Moeder Meetjesland stapten telkens op de huifkar voor een tocht doorheen het centrum van Gent, waarbij werd gestopt bij meerdere cafés verbonden aan de brouwerij. Zowel op de huifkar als bij de stops konden de aanwezige leden en sympathisanten genieten van een heerlijke Augustijn.

Augustijncantus

Een cantus is het samenkomen van de leden van een studentenvereniging voor het traditioneel zingen van cantusliederen en nuttigen van gerstenat, dit allen aan een studentikoze prijs. Jaarlijks organiseert Moeder Meetjesland meerdere cantussen, maar de eerste van het tweede semester is altijd een speciale. Dan vindt namelijk de Augustijncantus plaats. Het gewone pilsbier wordt vervangen door het hoogstaande Augustijn, wat doorheen de jaren telkens de cantus naar een legendarisch niveau heeft getild.